27.02.13

Pěst na oko


‚Vaše oblečení by mělo být tak na tělo, aby ukázalo, že jste žena a tak volné, aby ukázalo, že jste dáma‘.

Nepodařilo se mi vypátrat autora tohoto výroku, myslím ale, že podstata této věty je jasná a všeříkající. Snažila jsem se dát dohromady prohřešky v oblékání, které jsou mi trnem v oku.

Větší nebo menší ?
Nikdo si nekupuje větší svetry či trička, pokud nejde o záměr vytvořit tzv. ‚oversized‘efekt – (do češtiny – příliš velký). Spousta lidí, ale nosí nebo kupuje velikost menší než je vhodná. Že by to bylo nedostatkem času na zkoušení v obchodě nebo chybějícími zrcadly v domácnostech?
Podle toho, co lze vidět v českých ulicích dnes a denně, mám pocit, že jedno či druhé prostě musí být pravda. Napnuté lemy mezi knoflíky, holá břicha a bedra, ňadra kypící přes okraj podprsenky – i tak se může projevit nevhodně zvolená velikost oděvů.
Rada zní: nechte si poradit od prodavaček nebo vezměte s sebou na nákupy někoho, kdo vám dokáže sdělit nezávislý názor.



 Odhalit se, ale…
Léto. Sexy odhalená ramena v tričku či šatech bez ramínek. Proč ale nechat vykukovat ramínka podprsenky nebo v horším případě i část košíčků včetně zapínání a ještě k tomu v kontrastní barvě? Neztrácí pak trochu smysl kupovat si takové tričko?
Rada zní: pokud chcete odhalená ramena, volte vhodnou podprsenku (bez ramínek nebo silikonové, samodržící). Pokud taková pro vás není, volte jiný top – s ramínky.

Dvojitá dávka
Ženy slovanských tvarů jsou krásné, o tom není pochyb. Proč ale své tvary kazit zbytečně nízkými kalhotami a to navíc utaženými opaskem tak, že ze slovenských ženských křivek v mžiku vzniká dvojitá porce tučného bůčku, který ve skutečnosti nechceme? Ještě horší variantou jsou pak čouhající tanga nebo rovnou pozadí. Tohle nemůže chtít žádná z nás.
Rada zní: volte vhodný střih toho, co nosíte, vyšší pas bude lepší variantou, super jsou také tzv. jeggins – tedy džegíny – nestahují tolik v pase, takže nedají vyniknout nedostatkům kypřejších postaviček.







Výkladní skříň
Jsou pohodlné, chlapi po nich šílí a navíc dobře vypadají – legíny. Pozor ale na jejich výběr, nechcete přece chodit s holým zadkem, když budou moc průsvitné, že ne?
Rada zní: buď zakryjte zadek delším topem a když už chcete nosit zadek odhalený, tak zkontrolujte doma, zda neukazujete i to, co není třeba.





Překombinováno
Kombinovat nekombinovatelné tak, aby konečný výsledek byl rovnovážný a šik, umí málokdo. Kombinovat kombinovatelné už není tak těžké a nestojí tolik úsilí, ale pořád se dají potkat prapodivné kombinace oblečení. Zaregistrovala jsem, že spousta žen všech věkových kategorií běžně nosí např. sportovní zimní bundu ke kozačkám s podpatky, což mi přijde děsné. Sportovní oblečení je jistě pohodlné, když se v něm navíc dobře cítíte, není ani nutné ho odkládat, pokud však přidáte i vhodnou obuv. Nebo byste si k plesovým šatům skutečně vzaly sportovní tenisky?
Rada zní: kozačky s kabátkem či elegantní bundou, sportovní bunda se sportovními botami není nikdy na škodu

Mám na to?
Buďme realistky. Krásné oblečení a boty na dokonalých modelkách či figurínách ve výkladních skříních ještě nemusí být zárukou stejného vzhledu na naší postavě. O tom bez debat. Zvláště pak u odvážnějších, tělo odhalujících kousků, to platí dvojnásobně.  Zvažme dvakrát, zda je nutné soukat se do té minisukně, i když bychom si zasloužily měsíce intenzivního cvičení, abychom na to měly.
Rada zní: méně je někdy více – platí to i tady, ale obráceně

'Ukazovat hodně kůže i když jsi oblečená není způsob jak najít svého kouzelného prince. Kouzelný prince má rád své dárky zabalené'






Tučňák na jehlách
Jsou krásné a sexy, upravují nám chůzi, prodlužují nohy a přitahují pohledy – poslední ze jmenovaných výhod se ale mění na nevýhodu v momentě, kdy při chůzi začínáte připomínat tučňáka. Rozmyslete si proto, zda je opravdu nutné vyjít si ven v těch skvostných botkách i když na nich neumíte vlastně ani neumíte chodit.
Rada zní: začněte na nižších metách – a postupně zvyšujte nebo začněte trénovat. 

Chyby, při chůzi na podpatcích a ukázka jak chodit na vysokých podpatcích je zde.  Je to bohužel v angličtině, od 01:00 ukazují co je špatně, od 01:20 jak je to dobře.





Zdroj obrázků: google.com, youtoube.com

6 komentářů:

  1. Jak se do těch džín ta slečna ve žlutém triku narvala proboha??? A nesnáším nošení legín ke krátkým trikům, hrozné "fó pá" :/

    OdpovědětVymazat
  2. :D Hnus, hlavně ta první fotka. Ikdyž to bych tipla na skupinu lidí, kteří nakupují jedině v second-handu velikost co zrovna mají, nebo nosí věci 10 let staré(stejně tak 2.foto)- jinak to snad není možné. :D

    OdpovědětVymazat
  3. myslím že ta slečna v džínech je photshop jak vyšitý..to přece není možné :D Každopádně je hnus ;)

    OdpovědětVymazat
  4. nj holky, můžem si jen povzdechnout a snažit se neprodukovat podobné kreace :D

    OdpovědětVymazat
  5. AAAU chudina ta na fotce! :D
    Super blog! Začínám sledovat a budu moc ráday, když i ty budeš sledovat můj :)
    http://misinkoutek.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Vždycky když vidím slečnu tučňáka, trpím i za ty jejich boty. Takové krásné botičky a ty holky na nich chodí, jak kdyby sváděly lítý boj samy s sebou. To má být přece radost v něčem takovém chodit a ne utrpení.
    A o zabalených dárcích ani nemluvím, mě stačí ty holky, co chodí na plesy v tílku a jsou přesvědčené, že mají šaty, ty se ani zabalit nepokoušejí.

    OdpovědětVymazat