31.01.13

Novoroční předsevzetí - World's fastest workout

Novoroční předsevzetí. Věříte na ně? Dáváte si je? Osobně si myslím, že je to nesmysl. Buď něco chcete dělat a začnete s tím kdykoli v průběhu roku a navyknete si anebo to budete odkládat a dávat si termíny donekonečna.

Většina lidí si klade za úkol věci typu ''zhubnu'', ''přestanu se cpát''apod. Faktem je, že cca jednoměsíční dodržení předsevzetí nevede většinou k ničemu a když ano, tak ''výsledek'' krátkodobého nesystematického nicnejezení nebo návštěv posiloven je stejně trvalý jako samotná délka trvání předsevzetí.

Osobně nesleduju váhu, ale to jak se cítím. Naposledy mi k báječnému pocitu (ještě před Vánocemi) dopomohlo pravidelné cvičení tzv. World's fastest trainingu. Pravidelné znamená cca 3-4 krát týdně.

O co jde? Cvičíte pouhé 4 minuty za den. Nutno dodat, že se u toho zpočátku velmi zapotíte.
Tohle cvičení vyvinuli vědci z jedné japonské univerzity tak, aby organismus po jeho absolovování nejen zrychlil metabolismus po dobu 12ti až 36ti hodin, ale také produkci enzymů napomáhajících spalování tuků.


4 minuty denně se skládají z 2 sérií těchto cviků (přesně návod ve videu níže):
20s angličáky
10s pauza
20s horolezec
10s pauza
20s vysoké kolena
10s pauza
20s jumping jack


New year'r resolutin. Do you believe in them? Do you make them? I personally think, it is nonsense. If you really want to do something you begin anytime during the year, you settle down with it or you 'll allways try to make it 'later' which means never.

Most of the people is setting goals of type ''I'll loose weight'', ''I'll stop gorging myself on'' etc. The truth is, that one-month keeping of this resolution does not lead to a result and if yes, then ''result'' of short-time, fragmentary ''I'm-not-eating'' or gyms visits is as lasting as lenght of resolution itself.

I do not watch the weight, but my feeling. Last time helped me to feel really great (it was before Christmas) a routine workout called World's fastest workout. Routine means circa 3-4 times a week.
What is it about? Workout 4 minuts a day only. (All you need to know is in the video below).




Shrnutí:
Summary:

  • Momentálně toto cvičení používám spíše jako rozvičku/rozehřátí před cvičením.
  • Výhodou tohoto cvičení je bezesporu jeho rychlost - nezabere žádný čas, takže se nemůžete vymlouvat ani v případě, že jste hodně časově vytížení. 
  • Kromě tenisek a sportovního oblečení navíc ani nepotřebujete žádné speciální náčiní.
  • Je to skvělý začátek, pokud se vám stále nechce ani do posilovny ani zdlouhavě cvičit doma, budete si připadat hloupě vymlouvat se, že nemáte na sebe 4 minuty času.
  • Po nějakém čase se určitě nespokojíte s málem a budete chtít cvičit více.

  • Now I do this more as warm-up before workout.
  • Advantage of this workout is no doubt its quickness - it doesn't take any time, so no excuses even in a case you are very busy.
  • You don't neek any special equipment except sport clothes and shoes.
  • It is a great beggining, if you are too lazy to visit gym or exercise at lenght at home, be sure you'll feel very stupid excusing yourself for not having 4 minutes time.
  • After time you'll definitely want more.




Žádné komentáře:

Okomentovat